Kai norisi šilto, sotaus, lengvai ir greitai pagaminamo patiekalo, čili troškinys yra tiesiog nepakeičiamas pasirinkimas! Šis patiekalas tinka tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimui, o pagaminus didesnį puodą, juo galima mėgautis kelias dienas.
Mūsų pasirinkimas – labai gardus ir subalansuotas šio troškinio variantas, kuriame naudojame papildomas daržoves, o įprastą faršą keičiame augalinių baltymų faršu.
Jums prireiks:
- Augalinių baltymų faršo, 100g
- Konservuotų arba virtų pupelių, 300g
- Nedidelės raudonos, geltonos ir žalios paprikos, po 1vnt.
- Morkų, 2vnt.
- Salierų stiebų, 2vnt.
- Česnako skiltelių, 2-3vnt.
- Svogūno, 1vnt.
- Čili paprikos, 1vnt.
- Konservuotų smulkintų pomidorų, 400g
- Trintų pomidorų (pomidorų passatos), 500g
- Mėgstamo sultinio arba vandens, 150-200ml
- Eritritolio arba cukraus, 1-2 v.š.
- Rūkytos paprikos, 1 a.š.
- Raudonėlio, 1 a.š.
- Himalajų arba jūros druskos, pagal skonį
- Juodųjų pipirų, pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus, kepimui
- Natūralaus jogurto, 100g
- Tarkuoto sūrio arba neaktyvių mielių dribsnių
- Laimo
- Šviežių petražolių arba kalendros
Gaminimo eiga:
- Augalinių baltymų faršą užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Nukoškite.
- Susmulkinkite česnaką, svogūną, čili, morkas, salierus ir paprikas.
- Ant alyvuogių aliejaus pakepinkite daržoves tokia seka: iš pradžių sudėkite svogūnus, po minutes česnaką ir čili, dar po minutės morkas ir salierus, paprikas dėkite paskutines.
- Sudėkite augalinių baltymų faršą, konservuotus pomidorus, passatą, supilkite sultinį. Pagardinkite druska, pipirais, rūkyta paprika ir raudonėliu. Įdėkite eritritolio arba cukraus pomidorų rūgštelei neutralizuoti.
- Uždenkite ir patroškinkite 15 minučių.
- Sudėkite pupeles ir patroškinkite dar kelias minutes.
- Patiekite dubenėlyje pagardindami natūraliu jogurtu, tarkuotu sūriu arba neaktyvių mielių dribsniais, skiltele laimo, šviežiomis petražolėmis arba kalendra.
- Jei nevengiate papildomo aštrumo, papuoškite keliais griežinėliais šviežio čili pipiro.
Skanaus!