Kai norisi šilto, sotaus, lengvai ir greitai pagaminamo patiekalo, čili troškinys yra tiesiog nepakeičiamas pasirinkimas! Šis patiekalas tinka tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimui, o pagaminus didesnį puodą, juo galima mėgautis kelias dienas.

Mūsų pasirinkimas – labai gardus ir subalansuotas šio troškinio variantas, kuriame naudojame papildomas daržoves, o įprastą faršą keičiame augalinių baltymų faršu.

čili troškinys

Jums prireiks:

  • Augalinių baltymų faršo, 100g
  • Konservuotų arba virtų pupelių, 300g
  • Nedidelės raudonos, geltonos ir žalios paprikos, po 1vnt.
  • Morkų, 2vnt.
  • Salierų stiebų, 2vnt.
  • Česnako skiltelių, 2-3vnt.
  • Svogūno, 1vnt.
  • Čili paprikos, 1vnt.
  • Konservuotų smulkintų pomidorų, 400g
  • Trintų pomidorų (pomidorų passatos), 500g
  • Mėgstamo sultinio arba vandens, 150-200ml
  • Eritritolio arba cukraus, 1-2 v.š.
  • Rūkytos paprikos, 1 a.š.
  • Raudonėlio, 1 a.š.
  • Himalajų arba jūros druskos, pagal skonį
  • Juodųjų pipirų, pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus, kepimui
  • Natūralaus jogurto, 100g
  • Tarkuoto sūrio arba neaktyvių mielių dribsnių
  • Laimo
  • Šviežių petražolių arba kalendros
čili troškinio gaminimas

Gaminimo eiga:

  1. Augalinių baltymų faršą užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Nukoškite.
  2. Susmulkinkite česnaką, svogūną, čili, morkas, salierus ir paprikas.
  3. Ant alyvuogių aliejaus pakepinkite daržoves tokia seka: iš pradžių sudėkite svogūnus, po minutes česnaką ir čili, dar po minutės morkas ir salierus, paprikas dėkite paskutines.
  4. Sudėkite augalinių baltymų faršą, konservuotus pomidorus, passatą, supilkite sultinį. Pagardinkite druska, pipirais, rūkyta paprika ir raudonėliu. Įdėkite eritritolio arba cukraus pomidorų rūgštelei neutralizuoti.
  5. Uždenkite ir patroškinkite 15 minučių.
  6. Sudėkite pupeles ir patroškinkite dar kelias minutes.
  7. Patiekite dubenėlyje pagardindami natūraliu jogurtu, tarkuotu sūriu arba neaktyvių mielių dribsniais, skiltele laimo, šviežiomis petražolėmis arba kalendra.
  8. Jei nevengiate papildomo aštrumo, papuoškite keliais griežinėliais šviežio čili pipiro.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA ImageChange Image