Sveikesni blynai – misija tikrai įmanoma!
Kas sakė, kad blynai negali būti sveiki? Jei manote, kad norint valgyti sveikiau teks atsisakyti šio mėgstamo patiekalo, turime jums gerų naujienų! Yra daugybė būdų, kaip pasigaminti skanius, bet kartu maistingus ir lengvus blynus, kurie tiks tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei.

Patarimai kaip pasigaminti sveikesnius blynus
Dalinamės patarimais, kurie leis mėgautis sveikatai palankesniais blynais:
- Cukrų pakeiskite eritritoliu arba stevija, o blynus gardinkite bananais, kurie natūraliai turi daug saldumo.
- Rinkitės viso grūdo, grikių, avižų miltus, taip pat galite įdėti kelis šaukštus migdolų arba kokosų miltų.
- Į tešlą galite įdėti kerobo – jis priduos jūsų blynams ne tik šokoladinio skonio, bet ir papildomo saldumo!
- Norėdami praturtinti blynus baltymais, į tešlą papildomai įdėkite naminio jogurto.
- Kad blynai būtų dar maistingesni, į tešlą dėkite skaidulų – šaukštą maltų linų sėmenų, čija sėklų arba smulkintų riešutų.
- Kepimui naudokite kokosų aliejų arba kepkite nepridegančioje keptuvėje visai be riebalų.

Blynų receptas
Siūlomas receptas yra blynų tešlos pagrindas, jį galite papildyti aukščiau išvardintais priedais, tačiau tai nėra būtina.
Jei visgi nuspręsite naudoti linų sėmenis arba čija sėklas, papildomai įpilkite dar porą šaukštų pieno arba vandens.
Jeigu papildomai naudosite jogurtą – įdėkite dar porą šaukštų miltų.
Ingredientai:
- 1 puodelis avižų miltų (galite keisti viso grūdo, grikių ar kitais miltais)
- 1 stiklinė pieno (augalinio arba karvės)
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 2 v.š. eritritolio arba kelių lašų stevijos pagal skonį
- 1/2 a.š. Himalajų druskos
Gaminimas:
Išmaišykite tešlą ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol blynai gražiai paruduos. Patiekite su mėgstamais priedais – vaisiais, uogomis, medumi.

Ir pabaigai – sveiko šokoladinio blynų (ir ne tik!) padažo idėja
Šis kerobinis padažas pateisins net didžiausių smaližių lūkesčius. Jis ne tik skanus, bet ir sveikas, be pridėtinio cukraus ar kitų sveikatai nepalankių priedų. Pagaminamas vos per kelias minutes, o suvalgomas dar greičiau!
Jums reikės:
- 3 v.š. saldžiavaisio pupmedžio (kerobo) miltelių
- 1 stiklinės kokosų pieno arba migdolų pieno (galite naudoti augalinę arba karvės pieno grietinėlę)
- 2 v.š. eritritolio arba kelių lašų stevijos pagal skonį
- 1/2 a.š. Himalajų druskos
- 1 a.š. kokosų aliejaus (jei naudojate grietinėlę, aliejaus nedėkite)
Gaminimas:
Visus ingredientus supilkite į puodą ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Maišykite, kol padažas sutirštės (apie 5 minutes). Patiekite su blynais.
Skanaus!
