Coco Farm avinžirnių miltai, pasaulio virtuvių fenomenas 250g
Avinžirnių miltų naudojimas virtuvėje:
Avinžirnių miltai ant lenkų stalo atkeliavo tiesiai iš Indijos virtuvės, kur jie žinomi kaip Besan. Artimuosiuose Rytuose avinžirniai yra labai populiarūs ir įvairiomis formomis valgomi jau daugiau nei dvylika šimtmečių.
Avinžirnių miltai yra universalus virtuvės pagrindas. Avinžirnių miltai yra plačiai naudojami gaminant maistą, pagrindinis jų bruožas yra ingredientų derinys, todėl tradiciniuose vakarienės receptuose jie gali sėkmingai pakeisti kvietinius miltus ar džiūvėsėlius. Kalbant apie kepinius, avinžirnių miltuose glitimo nėra, todėl kepiniai su jo priedu neiškils tiek, kiek naudojant kvietinius miltus. Avinžirnių miltai, sumaišyti su vandeniu santykiu 1:1, tampa labai lipnūs, todėl avinžirnių miltai yra geras kiaušinių pakaitalas, todėl galime rasti daugybę veganiškų blynų, omletų ir blynų su bezanu receptų. Avinžirnių miltai puikiai tinka sriubų ir padažų tirštikliui, tereikia sumaišyti 1 valgomąjį šaukštą miltų ir pusę stiklinės vandens, tada supilti į kepimo indą ir dar kartą užvirti, kad nepajustų žirnių skonio. Avinžirnių miltai taip pat yra daugelio gardžių rytietiškos virtuvės patiekalų ingredientas Indijoje, jie yra, be kita ko, humuso ir falafelio ingredientas, o Birmoje avinžirnių miltai naudojami kaip ingredientas, pvz. tofu“.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.