Vegetariškas netikras zuikis – receptas, kuris nustebins
Ar įmanoma tradicinį patiekalą paversti augaline, bet tuo pačiu gardžia alternatyva? Taip! Šis vegetariškas netikras zuikis maloniai nustebins sodriu skoniu ir minkšta tekstūra bei tobulai derės prie jūsų mėgstamų garnyrų. Paruoštas iš augalinių baltymų faršo ir daržovių, šis receptas puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui, o jo aromatas ir skonių derinys nustebins net ir didžiausius skeptikus.
Pasigaminkite šį gardų, maistingą ir paprastai paruošiamą vegetarišką patiekalą – tai puiki idėja visiems, norintiems atrasti naujų skonių!
Jums reikės:
Netikram zuikiui:
- 100g augalinių baltymų faršo
- pusės puodelio panko džiuvesėlių
- 2 kiaušinių (veganiškai versijai naudokite kiaušinio pakaitalą)
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 200g pievagrybių
- 3 skiltelių česnako
- 2 v. š. pomidorų pastos
- 2 v. š. Vorčesterio padažo
- pusės litro mėgstamo daržovių sultinio (karšto)
- 1/2 a. š. džiovinto raudonėlio
- 1/2 a.š. džiovinto česnako
- druskos ir pipirų pagal skonį
- alyvuogių aliejaus
Glazūrai:
- 3 v. š. pomidorų padažo
- 1 a. š. agavų sirupo
- 1 v. š. garstyčių
- 2 v. š. obuolių acto
- 1 v. š. cukraus
Gaminimo eiga:
- Užmerkite augalinių baltymų faršą karštame sultinyje ir leiskite išbrinkti.
- Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, pievagrybius, sutarkuokite morką.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite paruoštas daržoves.
- Apkepusias daržoves pagardinkite Vorčesterio padažu, pomidorų pasta, raudonėliu, džiovintu česnaku, druska ir pipirais. Pakepkite dar kelias minutes.
- Pasiruoškite glazūrą: tiesiog sumaišykite visus glazūrai skirtus ingredientus.
- Nupilkite sultinį ir atsargiai nuspauskite išbrinkusį faršą.
- Dubenyje sumaišykite faršą, paruoštas daržoves, džiuvesėlius, įmuškite du kiaušinius (arba naudokite kiaušinio pakaitalą).
- Dėkite masę į kepimo indą (geriausiai tiktų stačiakampis silikoninis indas, jei neturite – naudokite kitą). Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Ištraukite iš orkaitės, viršų patepkite glazūra ir grąžinkite į orkaitę dar maždaug 30 minučių.
- Iškeptą netikrą zuikį palikite šiek pastovėti, kad sutvirtėtų.
- Patiekite su mėgstamu garnyru (salotomis, bulvių koše, šparaginėmis pupelėmis ar pan.)
Skanaus!