Sojų faršas yra puiki augalinė įprasto faršo alternatyva. Juo galima pakeisti gyvūlinės kilmės faršą visose tradiciniuose receptuose.
Kadangi sojų faršas turi gana birią tekstūrą, gaminant veganiškus sojų kukuliukus ar kotletukus, būtina jį gerai nuspausti bei naudoti surišėją – džiūvėsėlius, miltus arba kiaušinio pakaitalą. Taip pat, tekstūrai pagerinti, galima naudoti seitano miltus. Labai svarbu išgauti tinkamą faršo lipnumą, kad kepdami ir vėliau užpilti padažu, kukuliukai išlaikytų savo formą.
Veganiški sojų kukuliukai gali būti patiekiami kaip užkandis, kaip priedas prie sriubos ar salotų arba kaip antras patiekalas su garnyru.
Jums reikės:
Kukuliukams:
- 1 pakelio sojų faršo
- 1 v.š. sojų padažo
- 1 v.š. maistinių mielių dribsnių
- 5 v.š. panko džiūvėsėlių
- 2 v.š. pasirinktų miltų
- nedidelio svogūno
- itališkų žolelių
- mėgiamų prieskonių
- druskos, pipirų
Paruošimo būdas:
– paruoškite sojų faršą vadovaudamiesi instrukcija ant pakuotės
– atvėsusį faršą gerai nusunkite, sumaišykite su likusiais ingredientais ir šiek tiek susmulkinkite naudodami virtuvinį kombainą arba blenderį
– masė turi būti pakankamai lipni, kad būtų galima formuoti kukuliukus. Jei masė nelimpa, įdėkite dar truputį džiūvėsėlių, bet nepadauginkite, kad kukuliukai nebūtų per kieti
– Suformuotus kukuliukus kepkite įkaitintoje keptuvėje, apie 5-8 minutes arba orkaitėje, kol gražiai apskrus, apie 12-15 minučių
– Kukuliukai puikiai dera su spagečiais ir marinara padažu arba bulvių koše ir grietinėlės padažu
Skanaus!
-
Maistinių mielių dribsniai Engevita, 125g4.99 €
-
Sojų faršas, 150g0.90 €
-
Sojų padažas, 175 ml.0.85 €