Veganiški sojų burgeriai

Veganiški sojų burgeriai

Turbūt nerastume žmogaus, nemėgstančio burgerių. Tobulas minkštos bandelės, sultingo kotletuko, traškios salotos, mėgstamiausio padažo ir pikantiško agurkėlo derinys.

Atsisakę gyvūlinės kilmės produktų, neprivalote atsisakyti savo pamėgtų patiekalų. Siūlome šį nesudėtingą augalinį receptą, kurį galite lengvai modifikuoti, kaskart naudodami vis skirtingus prieskonius ir kitus priedus, taip išgaudami naujus skonius.

Ir nepamiškite pavaišinti artimųjų bei draugų, jie tikrai tai įvertins! Juk maistas, kuriuo dalinamės, tampa dar skanesnis.

Jums reikės:

Kotletukams

Burgeriui formuoti

  • burgerių bandelių
  • mėgstamo padažo arba sutrinto avokado
  • špinatų arba salotų
  • pomidoro
  • marinuotų agurkėlių

Paruošimo būdas:

– išvirkite sojų pupeles, nukoškite ir atvėsinkite

– atskirame puode užvirkinite vandenį, sudėkite sultinio kubelius ir sojų faršą, pavirkite 10 minučių. Baigus virti, sojų faršą nukoškite ir gerai nuspauskite, atvėsinkite

–  atvėsusias pupeles bei sojų faršą dėkite į virtuvinį kombainą kartu su svogūnu ir česnakais, susmulkinkite, tačiau nepadarykite tyrės. Masėje turi likti labai smulkių gabaliukų, ji turi būti panaši į faršą, ne į užtepėlę

– Į gautą masę sudėkite kiaušinio pakaitalą, džiūvėsėlius, miltus, prieskonius, druską ir pipirus

– Iš paruošto mišinio formuokite apvalius, vienodo dydžio kotletukus

– Kepkite ant keptuvės su nedideliu kiekiu aliejaus arba patepkite aliejumi ir kepkite orkaitėje (šiuo atveju kotletukai bus kiek sausesni)

– Burgerių bandelę patepkite mėgstamu padažu arba trintu avokadu, ant viršaus dėkite špinatus arba salotas, paruoštą kotletuką, pomidoro griežinėlį bei plonai pjaustytų marinuotų agurkėlų. Uždenkite bandelės kepurėle, aptepta padažu

Skanaus!

Facebook Twitter Google+

Susijusios istorijos

Krepšelyje nėra produktų.