tzatziki padažas su naminiu graikišku jogurtu

Tzatziki padažas su naminiu graikišku jogurtu

Tzatziki padažas su naminiu graikišku jogurtu

Didžioji dauguma parduotuvėse esančių padažų tikrai nedžiugina savo sudėtimi. Daugybė konservantų, pridėtinio cukraus bei kitų nepageidaujamų ingredientų.

Išeitis – pasigaminti mėgiamą padažą patiems. Dar geresnė išeitis – pasigaminti universalų Tzatziki padažą ir jo pagrindui panaudoti ne pirktinį, o naminį graikišką jogurtą!

Viskas labai paprasta ir greita, jums tereikės iš anksto pasiruošti jogurtą. Jogurtas gali būti tiek karvės, tiek augalinio pieno pagrindu.

Šis gaivus, puikaus skonio padažas puikiai tinka prie bet kokio patiekalo, taip pat jis gali būti patiekiamas kaip užkandis arba kaip užtepelė ant skrebučio.

Jums reikės:

Jogurtui

Tzatziki padažui

  • 500ml paruošto graikiško jogurto
  • 1-5 skiltelių česnako (pagal skonį)
  • ryšulėlio krapų
  • 2 agurkų
  • 1 v. š. geros kokybės alyvuogių aliejaus
  • druskos ir pipirų

Paruošimo būdas:

– Pirmiausia reikės pasigaminti jogurtą. Kaip tai pasidaryti, žiūrėkite čia. Šiame recepte naudojamas būtent graikiškas jogurtas, kadangi jo konsistencija yra tirštesnė nei įprasto jogurto

– *Jeigu jogurto gaminimui naudojate augalinį pieną, atkreipkite dėmesį, kad jo sudėtyje būtų tik sėklos/pupelės ir vanduo (pvz. sojų pupelės ir vanduo)

–  Pagamintą jogurtą šiam receptui rekomenduojama perfiltruoti, kad konsistencija būtų dar tirštesnė (ypač, jei jis buvo gaminamas iš augalinio pieno, kadangi jame bus didesnis kiekis drėgmės). Kaip tai padaryti, taip pat žiūrėkite čia

– Sutarkuokite agurkus ir labai gerai nuspauskite nuo jų vandenį. Agurkuose turi likti kuo mažiau drėgmės, kitaip padažas bus pavandenijęs

– Susmulkinkite česnakus ir krapus

– Paruoštus agurkus, česnakus ir krapus sumaišykite su jogurtu, pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Leiskite šiek tiek pastovėti, kad skoniai susijungtų.

Skanaus!

Facebook Twitter Google+

Susijusios istorijos

Krepšelyje nėra produktų.