Spageti su veganišku Bolognese padažu

Spageti su veganišku Bolognese padažu

Ar esate susidūrę su situacija kai turite nedaug laiko, tik visiškai paprastų ir neįmantrių ingredientų, bet norite išties gardaus patiekalo? O gal kažkada esate nusipirkę sojų produktų ir daugiau niekada jų nebepirkote, nes paruoštas patiekalas neatitiko jūsų lūkesčių? Soja ir sojų produktai yra vienas iš tų produktų, kurį skaniai paruošti nereikia turėti daug laiko, tačiau reikia turėti žinių ir… šiek tiek prieskonių.

Siūlome išbandyti gerai žinomą Spageti Bolognese receptą veganiškai. Puikiai tiks ne tik veganams, bet ir visiems, norintiems maitintis sveikai, skaniai ir nebrangiai. Ar žinojote, kad sojų produktų galiojimo laikas yra labai ilgas? Nusipirkę didesnį kiekį, galite nesibaiminti kad jie suges.

Jums reikės:

  • 150g sojų faršo
  • Sojų arba vorčesterio padažo
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 2 salierio stiebų
  • Poros šaukštų pomidorų pastos
  • Skardinės konservuotų pomidorų
  • Raudonėlio, baziliko (nebūtinai)
  • Mėgiamų prieskonių
  • Druskos, pipirų
  • Aliejaus kepimui
  • Spageti (tiks ir kiti mėgiami makaronai)
  • Maistinių mielių dribsnių arba sūrio (neveganiškam variantui)

Paruošimo būdas:

– Sojų faršą virkite 10-15 min. pasūdytame vandenyje ar sultinyje arba užplikyti karštu vandeniu ir palaikykite uždengtą

– Morkas ir salierus smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Pakepinkite daržoves ant vidutinės ugnies

– Po kelių minučių sudėkite gerai nusunktą sojų faršą ir pakepinkite kol išgaruos visas likęs vanduo

– Išgaravus visam vandeniui, sudėkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus, raudonėlį, baziliką, druską ir pipirus. Pagardinkite mėgiamais prieskoniais ir sojų arba vorčesterio padažu. Sojų produktai puikiai sugeria kitus skonius ir aromatus, todėl nepagailėkite padažo bei prieskonių, būtent jie suteiks jūsų patiekalui reikiamo skonio

– Troškinkite ant lėtos ugnies 15-20 minučių. Kol padažas troškinasi, pagal instrukciją ant pakuotės paruoškite makaronus

– Ant išvirusių makaronų dėkite paruoštą padažą ir pagardinkite maistinių mielių dribsniais, kurie jūsų patiekalui suteiks ne tik sūrio skonio, bet ir praturtins jį vitaminais. Neveganiškam variantui galite naudoti įprastą sūrį.

Skanaus!

Facebook Twitter Google+

Susijusios istorijos

Krepšelyje nėra produktų.