veganiški sojų kotletai

Sojų kotletai

Sojų kotletai

Soja yra išties universali ir labai maistinga kultūra. Šiuo metu rinkoje yra daugybė įvairių sojų produktų – nuo sojų pupelių ir miltų iki įvairių pieno ir mėsos pakaitalų.

Šį kartą norime jus supažindinti su unikaliu, Lietuvoje pagamintu, metų gaminio apdovanojimą pelniusiu gaminiu – sojų dribsniais bei šių dribsnių pagrindu paruoštu sojų dribsnių mišiniu kotletams.

Pastaruoju metu yra didelis susidomėjimas sveikesne, įvairesne ir labiau subalansuota mityba. Vieni renkasi sojų produktus nes nevalgo mėsos, kiti – kaip papildomą baltymų šaltinį, kažkas – dėl naujo skonio. Kokie bebūtų jūsų mitybos įpročiai ir pasirinkimai, šie greitai pagaminami, purūs ir maistingi sojų dribsnių kotletai jūsų tikrai nenuvils.

Jums reikės:

  • 1/2 pakelio sojų dribsnių iš mišinio sojų kotletams
  • 1/2 pakelio miltų ir prieskonių mišinio iš mišinio sojų kotletams
  • 250 ml vandens
  • 2 kiaušinių (veganiškai versijai naudokite kiaušinio pakaitalą arba įpilkite 50ml daugiau vandens)

Paruošimo būdas:

– 1/2 maišelio sojų dribsnių ir 1/2 maišelio prieskonių mišinio užpilkite 250 ml šalto vandens

– Įmuškite 2 kiaušinius ir palikite brinkti 3-5 minutes. Veganiškai versijai naudokite kiaušinio pakaitalą arba įpilkite 50 ml daugiau vandens

–  Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir paruoštą masę šaukštu dėkite į keptuvę formuodami kotletukus. Kepkite apie 5 minutes.

– Patiekite su bulvių koše/ryžiais bei salotomis arba su kitu, jūsų mėgiamu garnyru

Skanaus!

Facebook Twitter Google+

Susijusios istorijos

Krepšelyje nėra produktų.