Spirulina yra gėlavandenis melsvadumblis. Ji yra tikras “supermaistas”, turintis gausybę maistinių medžiagų.
Spirulinoje yra gausu lengvai pasisavinamų baltymų. Baltymai sudaro apie 70% spirulinos masės. Spirulinoje esantis baltymas virškinamas net 85 proc. Joje yra didelis kiekis vitaminų D, K ir B, taip pat tai geležies, kalcio, fosforo, magnio ir cinko, beta-karoteno, chlorofilo ir GLA.
Spirulina geba sumažinti trigliceridų ir “blogojo” cholesterolio kiekį, normalizuoti kraujo spaudimą. Spirulina gali būti efektyvi gydant anemija bei normalizuojant cukraus kiekį kraujyje. Ji gali padėti gydyti skydliaukės ligas, kurias sukelia jodo trūkumas. Spirulina valo kepenis ir inkstus nuo toksinų, gerina kraujo kokybę, skatina tinkamos žarnyno bakterinės floros vystymąsi ir geba slopinti bakterijų, grybelių ir mielių dauginimąsi.
Mėlyną spalvą spirulinai suteikia mėlynasis pigmentas fikocianinas, pasižymintis antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis.
GLA rūgštis (gama-linoleno rūgštis), esanti spirulinoje turi didelės įtakos stiprinant organizmo imunitetą. Spirulinoje taip pat yra vitamino B12, kuris augaliniame maiste yra ypač retas.
Spirulina itin rekomenduojamas fiziškai aktyviems žmonėms, vegetarams, veganams ir vyresniems nei 60 metų žmonėms.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.