Chlorela – tai gėlavandeniai dumbliai, turintys daug maistinių medžiagų. Dėl brangesnio ir sudėtingesnio gamybos proceso chlorela yra brangesnė už spiruliną. Chloreloje yra vitamino C, D, E, B grupės vitaminų. Taip pat įvairių mineralų – geležies, kalcio, cinko, magnio, fosforo, jodo. Joje taip pat aptinkamas didelis kiekis amino rūgščių bei chlorofilo, kuris chlorelai suteikia tamsiai žalią spalvą.
Chloreloje yra daugiau maistinių medžiagų nei žaliose lapinėse daržovėse, taip pat joje yra daugiau nei dvigubas kiekis nukleorūgščių ir chlorofilo nei spirulinoje, tačiau mažiau baltymų.
Dėl didelio chlorofilo kiekio, chlorela pasižymi detoksikuojančiomis, atnaujinančiomis, priešuždegiminėmis savybėmis. Chlorela padeda esant grybeliniams ir virusiniams susirgimams, padeda stiprinti imunitetą, didinti ištvermę, normalizuoti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, mažinti cholesterolį.
Chlorela dėl vitamino B12 ir geležies kiekio ypač rekomenduojama vegetarams, veganams, nėščioms moterims, aktyviai sportuojantiems žmonėms.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.