naminis kreminis humusas

Naminis kreminis humusas

Naminis kreminis humusas

Tahini daugumai pažįstamas kaip vienas iš dviejų pagrindinių humuso ingredientų.

Tahini – tai sezamų pasta, turinti daugybę panaudojimo būdų – pradedant užkandžiais ir baigiant desertais.

Yra įvairių rūšių tahini – šviesustamsus, su įvairias priedais – kakava arba apelsinais.

Tahini skonis gali skirtis priklausomai nuo gamintojo. Sezamo sėklos turi kartumo, tad natūralu, jog ir tahini jo turės. Bet jei įsigyjote pernelyg kartų tahini, galbūt įsigijote prastos kokybės produktą.

Pažintį su tahini siūlome pradėti nuo klasikos – humuso arba, kitaip, avinžirnių užtepelės. Tai universalus patiekalas, kuris gali būti naudojamas ir kaip užkandis, ir kaip padažas arba pagardas, ir kaip užtepėlė ar net pagrindinis patiekalas. Humusas ne tik skanus, bet ir labai maistingas.

Jums reikės:

Humusui

  • 400g avinžirnių (tinka konservuoti arba virti)
  • 6 v.š. aukščiausios kokybės šviesaus arba viso grūdo tahini
  • 1 citrinos
  • 6 v.š. vandens (gali reikėti ir daugiau)
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 v.š. geros kokybės alyvuogių aliejaus
  • 1/2 a.š. druskos

Papuošimui (nebūtina)

  • alyvuogių aliejaus
  • sezamo sėklų

ir/arba

  • alyvuogių aliejaus
  • malto kumino
  • kapotų petražolių

Paruošimo būdas:

– Kad humusas būtų kuo labiau kreminis, rekomenduojame pašalinti luobeles nuo paruoštų avinžirnių. Lengviausia tai padaryti sudėjus avinžirnius į šalta vandenį bei švelniai patrynus juos tarp delnų. Po kelių minučių luobeles atsiskirs. Šis žingsnis nebūtinas, bet labai rekomenduojamas

– Sudėkite avinžirnius, česnaką, tahini, alyvuogių aliejų ir druską į virtuvinį kombainą, išspauskite cirtinos sultis bei įpilkite vandenį

–  Humusą rekomeduojama malti vidutiniu greičiu apie 7 minutes. Po poros minučių atrodys, kad avinžirniai jau sumalti, bet tekstūra nebus visiškai kreminė, todėl malkite toliau. Leiskite kombainui laikas nuo laiko atvėsti. Jeigu masė per tiršta, papildomai įpilkite šiek tiek vandens, kad pasiektumėte pageidaujama konsistenciją

– Paruoštą humusą sudėkite į serviravimo indą, pagardinkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite sezamo sėklomis ir/arba kuminu bei kapotomis petražolėmis

– Patiekite su duona, krekeriais, šviežomis ara keptomis daržovėmis, orkaitėje keptomis bulvėmis, tepkite ant sumuštinių, gardinite salotas.

Skanaus!

Facebook Twitter Google+

Susijusios istorijos

Krepšelyje nėra produktų.